Test de evaluare a inteligentei

Pentru cine

Pentru tineri cu varsta de peste 14 ani.

De ce

Scopul evaluării are la baza identificarea gradului de dezvoltare a inteligentei, pe diferite planuri: numeric, verbal, figural.

Cum

Folosind un test international avizat de Colegiul Psihologilor din România si normat pe populatie romaneasca.

Detalierea procesului de evaluare:

  • o întâlnire de cca. 2 ore a fiicei/fiului dvs. însoțit de părinți/părinte cu unul din psihologii Yourway Counseling, care va instrumenta dosarul; evaluarea pe suport hârtie în prezența psihologului sau online pe baza instrucțiunilor și a codului de acces primit de la psiholog prin email;
  • interpretarea și redactarea raportului de către psiholog în termen de max. 2 săptămâni de la introducerea datelor în sistem;
  • întâlnirea de feedback, prezentarea raportului, concluzii și consiliere cu durata de 1 oră.

Cu cine va lucra copilul dumneavoastră

Echipa Yourway Counseling dedicată copiilor și adolescenților este formată din psihologi cu exeperienta de minim 5 ani în relația cu minorii dar și domeniul resurselor umane, certificați pe instrumentarea testelor pentru care Yourway Counseling detine licențele de practică.

Pentru ce

Calibrarea nivelului inteligenței cognitive.
Observarea strategiilor de gândire.
Aplicabilitatea proceselor cognitive de gândire deja dobândite și capacitatea tanaruliui de a se adapta la situații noi.
Observarea capacității de concentrare a tanarului în timp pe o sarcină precisă.
Evaluarea nivelului de dezvoltare a diferitelor tipuri de inteligenta.

Consiliere

Prin rezultatele obținute de catre adolescent, familia si prietenii acestuia, dar mai ales profesorii cat și alti adulti care interactioneza in scop educational cu copilul îi pot asigura acestuia mediul favorabil pentru ca demersurile sale sa fie eficiente  si fara sa resimta efortul depus.

Cu ajutorul instrumentului, tanarul este ușor de încadrat în grupa intelectuală adecvată, susținând astfel procesul individual de dezvoltare pe arii cognitive.
Rezultatele obtinute pot fi coroborate cu alte instrumente de evaluare (evaluare vocationala, a inteligentei emotionale) pentru a crea un tablou complex al tanarului evaluat si pentru a-l ajuta pe acesta sa ia cele mai bune decizii in viata educationala si profesionala.