Assessment vocațional

Pentru cine

Pentru tineri adolescenți cu vârsta peste 14 ani pentru care se instrumentează cu personal specializat (psihologi atestați) testul de evaluare a motivațiilor vocaționale.

De ce

În perspectiva alegerii domeniului de studiu sau profesional, cu aplicabilitate în psihologia școlară și în orientare vocațională.

Cum

Folosind JVIS – Jackson Vocational Intersest Survey, test avizat de Colegiul Psihologilor din România.
Detalierea procesului de evaluare:

  • o întâlnire de cca. 1,5 ore a fiicei/fiului dvs. însoțit de părinți/părinte cu unul din psihologii Yourway, care va instrumenta dosarul;
  • evaluarea pe suport hârtie în prezența psihologului sau online pe baza instrucțiunilor și a codului de acces primit de la psiholog prin email;
  • interpretarea și redactarea raportului de către psiholog în termen de max. 2 săptămâni de la introducerea datelor în sistem;
  • întâlnirea de feedback, prezentarea raportului, concluzii și consiliere cu durata de 1 oră.

Cu cine vei lucra

Echipa Yourway Counseling dedicată copiilor și adolescenților este formată din psihologi cu exeperienta de minim 5 ani în relația cu minorii dar și domeniul resurselor umane, certificați pe instrumentarea testelor pentru care Yourway Counseling are licență de practică.

Pentru ce

Util în explorarea posibilităților de evoluție in cariera, cu aplicabilitate în mediile în care sunt luate aceste decizii.

Preferințele evidențiate de test, ajută la o mai bună înțelegere a ariilor spre care persoana evaluată are interese, dar și a legăturii dintre acestea și diferitele profesii sau ocupații practicate în România.

Testul poate fi utilizat în consilierea vocațională și educațională a elevilor și studenților, rezultatele contribuind semnificativ în procesul de alegere a unei cariere.
Nu trebuie însă să se aștepte ca acest raport să ia decizia singur, fără o analiză atentă din partea consilierului și a persoanei evaluate deopotrivă.

Consiliere

Testul este foarte util în compararea obiectivă a intereselor persoanei evaluate cu cele ale altor persoane sau categorii profesionale, confirmând astfel direcția planurilor sale profesionale sau de carieră. Daca însă raportul sugerează direcții în carieră foarte diferite de planurile prezente ale persoanei evaluate, ar trebui ca aceasta să reanalizeze atent împreună cu consilierul aceste planuri și motivele care au determinat-o să le facă.

Este important să ținem cont de faptul că oamenii sunt mult mai fericiți și satisfăcuți atunci când sunt activi într-o zonă ocupațională similară cu interesele lor.