Viața de elev, aventura copilului și a familiei

LSI

 

Pentru cine

Pentru școlari în ciclul primar și gimnazial cu vârsta între 8 și 14 ani, pentru care se instrumentează cu personal specializat (psihologi atestați) testul de evaluare a abilităților.

 

De ce

Scopul aplicarii instrumentului este de a detecta diferențele individuale pe care elevii le transpun în preferințele lor, în temperament și în stilurile personale.
Ajută la identificarea modalităților în care elevii preferă să obțină îndrumare, să adune și să asimileze informații, să ia decizii și să se orienteze în activitățile zilnice.

 

Cum

Folosind LSI – Learning Styles Inventory, test avizat de Colegiul Psihologilor din România.
Timp necesar: Pentru școlarii din clasele primare este posibil să fie nevoie de un timp suplimentar față de cele 30 de minute standard.

 

Pentru ce

Evidențiind preferințele temperamentale, testul arată modul în care elevii:
– învață;
– iau decizii;
– sunt motivați;
– se evaluează pe ei și pe ceialți.

 

Consiliere

Prin rezultatele obținute, profesorii, familia și prietenii pot crea mediul, ambianța în care elevii pot acționa fără efort și eficient.

Toate aceste abilități sunt modificabile, ceea ce conferă un avantaj pentru cei care aleg să aplice testul la vârste mici (ciclul primar).

În functie, pe de o parte de efortul și dorința personală, atât ale copilului cât și ale adulților, iar pe de altă parte de oportunități și susținere, copiii pot dobândi o gamă largă de calități, abilități și aptitudini.

Așteptăm programările pe adresa mihaela.feodorof@yourway.ro