Atelierele Yourway își așteaptă participanții din ciclul primar

Vârsta – 7-11 ani

 

“ Elevul – un rol nou în viața mea”

 

Întreaga dezvoltare psihică a copilului intră sub influența determinantă a școlii, producându-se astfel schimbări calitative, care vor face diferența între copiii care parcurg și cei care nu parcurg etapele învățământului primar. Intrarea în școală conduce la însușirea rolului și statutului de elev, ceea ce are mari implicații asupra modificării identității de sine.

 

În această perioadă se formează abilitățile și deprinderile de bază care vor asigura învățarea din acest ciclu și din cele urmatoare , care vor permite accesul la cultură.

 

În același timp, crește caracterul conștient și voluntar al tuturor manifestărilor psihice, se stabilesc raporturi mai obiective cu ambianța, dezvoltându-se în mod natural capacitățile cognitive, școala introducând copilul în lumea inteligibilului. La sfâșitul acestui stadiu se va ajunge la un bun echilibru general cu ambianța, școala, familia, microgrupurile.

 

Interiorizarea regulilor și a conștiinței morale sunt elemente importante în acest stadiu de dezvoltare. Copilul încearcă să se adapteze cerințelor părinților  și cerințelor sociale, însușindu-și-le ca atare, fără a avea, de cele mai multe ori rațiuni, probe logice în baza cărora să acționeze ca atare.

 

De aceea, atelierele de dezvoltare personală structurate pe nivele de vârstă, având la bază cunoașterea trăsăturilor și potențialului  copilului, vin să ofere un cadru în care copilul poate învăța noi modalități de adaptare la situațiile noi cu care se confruntă, să relaționeze mai eficient cu ceilalți, să fie mai spontan și mai creativ, contribuind astfel la o dezvoltare cât mai armonioasă și echilibrată.

1.     ÎNVĂȚ SĂ SPUN CEEA CE SIMT ȘI GÂNDESC

Grupe de vârstă: 7 – 9 ani

10-11 ani

Durata: 3h/2 ședinte

Grupa de lucru: max 10 copii

Obiective:

– Identificarea și recunoașterea emoțiilor

– Identificarea emoțiilor celorlalți – limbaj verbal vs limbaj nonverbal

– Cum comunic ceea ce simt

– Furia și gestionarea situațiilor conflictuale

2. MĂ ADAPTEZ UȘOR ȘI SUNT CREATIV

Grupe de vârstă: 7 – 9 ani

10-11 ani

Durata: 2h/6 ședințe

Grupa de lucru: max 10 copii

Obiective:

– descoperirea propriilor resurse de adaptare și creativitat

– dezvoltarea încrederii în sine

– îmbunătățirea abilităților de relaționare

– identificarea emoțiilor, exprimarea și gestionarea acestora

– înțelegerea și respectarea regulilor

– antrenarea atentiei și a capacității de concentrare

 

Așteptăm înscrierile pe adresa mihaela.feodorof@yourway.ro